Marlies Tonnis, Stottertherapeut

Mijn naam is Marlies Tonnis, ik ben 37 jaar en woon met mijn man en zoontjes in Groningen. Al tijdens mijn studies (Logopedie en Taalwetenschap) ging mijn interesse vooral uit naar het onderwerp stotteren en wist ik dat ik me wilde specialiseren. Sinds 2009 werk ik met veel plezier als logopedist, waarbij ik de kans heb gehad om vanaf het begin direct veel te werken met mensen die stotteren.  In augustus 2011 mocht ik mijn diploma van de European Clinical Specialisation in Fluency disorders in ontvangst nemen en was ik officieel stottertherapeut. Sinds 2013 kan ik me volledig richten op het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen die stotteren.

Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. De complexiteit van het stotteren maakt elke behandeling weer een grote puzzel, waar je samen met de cliënt langzamerhand de puzzelstukjes op de plaats weet te leggen. De samenwerking met de cliënt vind ik heel erg leuk, samen zoeken naar het antwoord op de vraag: waarom is het stotteren meer aanwezig in die bepaalde situatie? Of samen zoeken naar een techniek om de stottermomenten makkelijker te maken of vloeiendheid te ervaren, waarbij het heel belangrijk is dat de techniek echt bij de persoon past. Dat maakt iedere dag weer anders en uitdagend.

Daarnaast leer ik ook elke dag weer meer. Ik krijg nieuwe inzichten, over het stotteren of hoe mensen stotteren kunnen ervaren en ook over mezelf. Ik hoop elke dag weer een stukje beter te worden als therapeut en zo de mensen die bij mij in behandeling zijn de best mogelijke zorg te bieden. Elke dag is weer een nieuwe uitdaging. Het blijven leren en de grote afwisseling in het werk maakt stottertherapeut zijn het mooiste vak van de wereld.

Benieuwd naar mijn collega’s bij Stottercentrum Noord?
Klik hier voor Marlies, Rosanne, Melissa, Eva en Nicole