Skip to main content

Rosanne Maalderink, Logopedist-Stottertherapeut

Ik ben Rosanne Maalderink, 36 jaar en sinds 2007 afgestudeerd als logopedist. Ik heb meerdere jaren met verschillende doelgroepen en uiteenlopende hulpvragen gewerkt binnen de logopedie. In 2013 kwam de kans voorbij om me te specialiseren tot stottertherapeut en die uitdaging ben ik met veel enthousiasme aangegaan. In 2014 ben ik afgestudeerd als stottertherapeut, waarna ik aan de slag ben gegaan bij Stottercentrum Groningen. Inmiddels is de praktijk gegroeid en werk ik sinds oktober 2016 ook op onze locatie in Assen.

In de behandelingen vind ik vertrouwen, gelijkwaardigheid en plezier in communicatie belangrijk. Met een nieuwsgierige en optimistische houding ga ik samen met de cliënt (of de ouders) de uitdaging aan om zijn/haar gestelde doel te bereiken.

Ik vind het van belang om als therapeut door te ontwikkelen en ook mijn eigen handelen te blijven reflecteren. De afgelopen paar jaar heb ik veel geleerd over de rol die ik als stottertherapeut in de behandeling heb. Als therapeut wil ik van nature graag helpen, adviseren en oplossen, maar de daadwerkelijke kracht zit juist in het aandachtig luisteren. Daarbij ondersteun ik de cliënt om overzicht te creëren en stap voor stap het eigen inzicht te vergroten. Hierdoor krijgt de cliënt meer grip op het probleem. Ook kan de cliënt ervaringen opdoen binnen zijn/haar eigen tempo.

Door de juiste begeleiding heeft de cliënt (of bij jonge kinderen de ouder) een actieve rol in het behandelproces, waardoor diegene of zijn omgeving leert om eigen vaardigheden of sterke kanten in te zetten voor het kunnen verminderen of oplossen van een probleem. Dat is het mooiste wat ik een cliënt of de omgeving aan het einde van een behandeltraject mee kan geven.

Benieuwd naar mijn collega’s bij Stottercentrum Noord? Klik hier voor Melissa, Eva en Nicole