Skip to main content

Onder bepaalde voorwaarden kan je zonder verwijzing bij ons terecht

Met ingang van 1 januari 2013 kun je, onder bepaalde voorwaarden, zonder verwijzing bij Stottercentrum Noord terecht. De praktijk is direct toegankelijk onder de voorwaarden van DTL (Directe Toegankelijkheid Logopedie), een verwijsbrief is dus niet altijd nodig. De therapeuten bij Stottercentrum Noord hebben hiervoor de benodigde scholing gevolgd.

Niet alle zorgverzekeraars vergoeden deze dienst. Als u verzekerd bent bij CZ, Delta Lloyd, Ohra of de Friesland kun je geen gebruik maken van deze dienst, daar gaat de zorgverzekeraar niet mee akkoord. Er is dan een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.

Tijdens de eerste afspraak zonder verwijsbrief vindt er een DTL-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of je bij Stottercentrum Noord aan het juiste adres bent. Het hangt van meer factoren af of een behandeling gestart kan worden, bijvoorbeeld van de klacht zelf. Maar mogelijk heeft u ook andere klachten of ziektebeelden die van invloed kunnen zijn op logopedie. De DTL-screening probeert zekerheid te geven over de gezondheid in relatie tot de logopedische behandeling. Bij twijfel wordt geadviseerd om eerst naar de huisarts te gaan. De huisarts ontvangt de uitslag van de DTL-screening, nadat hier door jou toestemming voor gegeven is.

VERGOEDING
VERWIJZING
DIRECTE TOEGANKELIJKHEID
TARIEVEN 
VERHINDERING
BEHANDELDOSSIER