Skip to main content

Vergoeding

De behandeling bij Stottercentrum Noord valt voor vergoeding onder logopedische zorg en wordt dus vergoed vanuit het basispakket. Bij mensen die ouder zijn dan 18 jaar wordt de vergoeding wel eerst verrekend met het algemene eigen risico. Het wettelijk eigen risico is voor 2020 vastgesteld op 385 euro. Je kunt vrijwillig een hoger eigen risico hebben ingesteld. Als het eigen risico is verrekend wordt de behandeling volledig vergoed. Je hebt dus geen aanvullende verzekering nodig!

Omdat we zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST) en voldoen aan de eisen als European Fluency Specialist (EFS), mogen wij langere behandelingen declareren en kunnen de afspraken 50 minuten duren. Bij de eerste afspraak declareren we ook een tarief voor het doen en verwerken van intake en onderzoek.

Elk kalenderjaar moet een zorgverlener contracten tekenen met alle zorgverzekeraars om voor directe vergoeding in aanmerking te komen. Sinds januari 2014 is er verschil in het bedrag wat de zorgverzekeraar per behandeling uitkeert. Hier merk je als cliënt niet direct iets van, alleen op het overzicht van de zorgverzekeraar vindt je het tarief dat jouw zorgverzekeraar hanteert terug. Stottercentrum Noord heeft ook voor 2020 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet er een verwijzing van de huisarts zijn, of er moet een screening voor directe toegankelijkheid worden afgenomen door de therapeut waarmee je een afspraak maakt. Bij Stottercentrum Noord is dit mogelijk, je kunt er meer over lezen bij Verwijzing en Directe Toegankelijkheid.

VERGOEDING
VERWIJZING
DIRECTE TOEGANKELIJKHEID
TARIEVEN 
VERHINDERING
BEHANDELDOSSIER