Ik ben naar het stottercentrum gegaan omdat ik wou weten wat voor verschillende technieken er zijn en wat voor mij helpt. Ik wou ook weten hoe ik in bepaalde situaties mijn stotteren kan verminderen of controleren.

Mij heeft geholpen om de stotters er gewoon te laten zijn. Wees niet zenuwachtig als je iets moet vertellen want als jij je fijn voel in jouw verhaal dan breng je het ook zo over. Laat je niet al te veel afleiden door je omgeving. Als je dat wel doet dan kom je in de knoop te zitten met je spraak en je denken.

Mijn tip is laat je stotters er zijn en sta stevig in je schoenen. Kom voor jezelf op als je je benadeeld  voelt of als je het gevoel hebt dat je op je stotteren wordt beoordeeld. Maak het stotteren bespreekbaar met de rest, schaam je niet als je stottert want er zijn genoeg anderen die ook stotteren.

Ik ben in mijn tijd bij de stottertherapie niet van mijn stotteren af gekomen maar het heeft mij wel geholpen om minder te stotteren en er minder last van te hebben.

Als allerlaatste kom ook op voor vrienden/mensen die stotteren. Dat doen mijn vrienden ook voor mij en daar ben ik heel blij mee!

Wil je ook therapie bij ons volgen? Meld je aan