Skip to main content

Melissa Nakken, Logopedist-Stottertherapeut

Mijn naam is Melissa Nakken, ik ben 25 jaar en woon samen met mijn vriend in Groningen. Begin 2020 rondde ik mijn studie logopedie af, waarna ik eerst aan de slag ging als all-round logopedist. Al snel merkte ik dat stotterbehandelingen mijn aandacht trokken en besloot ik mij verder te specialiseren in het stotteren. Toen de kans zich dit jaar voordeed om bij Stottercentrum Noord als stottertherapeut aan de slag te gaan, heb ik deze met beide handen aangegrepen.

Vertrouwen in jezelf terugvinden, het gevoel krijgen dat je er mag zijn en weten dat je gezien en gehoord wordt. Voor mij zijn deze punten onmisbaar en vormen zij de basis in de logopedische behandeling. Naast deze punten hecht ik veel waarde aan een fijne en open sfeer, waarin alles gezegd en besproken kan worden. Wanneer we open over het stotteren mogen en leren praten, kunnen we samen het stotteren zo goed mogelijk in kaart brengen.

Het eigen stotteren inzichtelijk maken, onderzoeken hoe je in bepaalde situaties met stotters om kan gaan of kijken naar welke manieren het spreken makkelijker kunnen maken; deze zoektocht ga ik graag samen met de cliënt aan.

Dat de cliënt zijn of haar persoonlijke verhalen met mij deelt, is iets wat ik erg waardeer. Dit maakt het werk ontzettend mooi en leert mij tegelijkertijd ook veel over mijzelf. Dat ik als therapeut een helpende hand kan bieden om weer vertrouwen te krijgen in het spreken, is iets wat mij veel energie geeft en waar ik dankbaar voor ben.

Ik ben aanwezig op maandag en vrijdag op onze locatie in Assen, en op woensdag en donderdag op onze locatie in Groningen.

Benieuwd naar mijn collega’s bij Stottercentrum Noord? Klik hier voor Amaia, Eva, Irene en Nicole