Skip to main content

Nicole Roukema, Logopedist-Stottertherapeut & Praktijkhouder

Mijn naam is Nicole Roukema en ik ben 32 jaar. In 2011 ben ik vanuit Friesland verhuisd naar Rotterdam om daar Logopedie te studeren. Tijdens die studie wekte vooral het onderwerp ‘vloeiendheidsstoornissen’ mijn interesse. Daarom heb ik mijn afstudeerstage destijds gelopen bij Stottercentrum Rotterdam, waar ik na mijn afstuderen in 2015 ook ben blijven werken. Per 2017 ben ik praktijkhouder geworden van Stottercentrum Rotterdam en heb dat jaar ook mijn specialisatiestudie European Clinical Specialization in Fluency Disorders afgerond.

In 2022 is het voor mij tijd geworden om weer terug te verhuizen naar Friesland, naar de plek waar ik vandaan kom. Met meer dan voldoende expertise, ervaring en enthousiasme begin ik aan een nieuw hoofdstuk bij Stottercentrum Noord.

Ieder mens is weer anders en dat maakt ook dat iedere behandeling logopedie-stottertherapie weer anders zal verlopen. Samen met jou en/of jouw kind ga ik op zoek naar de puzzelstukjes waarmee de klacht kan worden aangepakt en/of verholpen, op weg naar het bereiken van het gestelde doel voor jou en/of jouw kind. Maatwerk leveren is voor mij de maatstaf. Alleen dan kunnen we samen bereiken waar je voor komt. Waarbij durven communiceren en plezier in communicatie hoog in het vaandel staan!

Bij mij zul je rust en een luisterend oor vinden, een sfeer waarin alles gezegd en gedeeld mag worden. Iets dat ik erg belangrijk vind voor mijn cliënten. Of het nu gaat om een bezorgde vader of moeder, een jong kind dat het praten lastiger vindt worden, een onzekere tiener of een volwassene die met zijn spreken en identiteit in de knoop zit; allemaal verdienen zij een luisterend oor, een logopedist-stottertherapeut die er volledig voor hen is en daar de tijd voor neemt. De voldoening in mijn werk vind ik dan ook het meest in de geruststelling en het (zelf)vertrouwen dat ik zie groeien bij mijn cliënten.

Ik ben aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag op onze locatie in Groningen.

Benieuwd naar mijn collega’s bij Stottercentrum Noord? Klik hier voor Amaia, Melissa, Irene en Eva.