Skip to main content

Amaia ter Beek, Logopedist-Stottertherapeut

Aangenaam kennis te maken!

Sinds oktober 2023 ben ik werkzaam bij Stottercentrum Noord. Ik ben in juli 2016 afgestuurd aan de opleiding logopedie en in juni 2018 heb ik mijn specialisatie tot stottertherapeut afgerond. Sinds mijn afstudeerstage heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van stotteren en broddelen.

Ik werk met veel plezier omdat je elke keer weer, ook al is het iets kleins, iets voor iemand kan betekenen. Tijdens de behandelingen is er altijd ruimte voor een lach of een traan. Er zijn zoveel verschillende manier van praten en elk is weer bijzonder op zijn eigen wonderbaarlijke manier. Ik heb een interesse voor stotteren ontwikkeld die nog dagelijks groeit. Ik ben gefascineerd door de theorieën die ten grondslag liggen van de therapie. Het bijzondere aan stottertherapie vind ik de vooruitgang die je ziet in de vrijheid in het spreken. Ook is stotteren vaak iets onbegrijpelijks voor de persoon zelf of zijn/haar omgeving. Het is mooi om te zien hoe veel het iemand helpt om ‘expert’ over stotteren te worden. Daarnaast hecht ik veel waarde aan de band die je met cliënten en/of ouders van cliënten opbouwt en het samen zoeken naar de beste oplossing en eindresultaat.

Ik bied telelogopedie aan, wat betekent dat ik online behandelingen aanbied. Ik werk online op woensdagmiddag en -avond en donderdagmiddag en -avond.

Daarnaast ben ik eens per 2 à 3 maanden op locatie op onze locatie in Groningen.

Benieuwd naar mijn collega’s bij Stottercentrum Noord? Klik hier voor Melissa, Eva, Irene en Nicole