Skip to main content

Eva Steijger, Logopedist-Stottertherapeut

Mijn naam is Eva Steijger, ik ben 24 jaar en ik woon al sinds mijn studententijd in Groningen. Sinds 2020 ben ik afgestudeerd logopedist. Tijdens mijn studie heb ik een halfjaar stage gelopen bij Stottercentrum Noord en dit vond ik zo leuk dat ik hier heel graag wilde blijven werken.
In het schooljaar 2021/2022 heb ik de opleiding ‘European Clinical Specialization Fluency disorders’ gevolgd om me verder te specialiseren op het gebied van stotteren en broddelen. Het interessante van stotterbehandelingen vind ik dat elke behandeling anders is. Het samen zoeken naar mogelijkheden om communicatie zo leuk en gemakkelijk mogelijk te maken vind ik één van de leukste dingen van het werk.
Ik vind het belangrijk om de persoon tegenover mij te laten voelen dat ik luister en meedenk. Naar mijn idee lukt dat alleen als er sprake is van gelijkwaardig contact met onderling vertrouwen, pas dan kan ik het maatwerk leveren dat ik graag wil leveren. Ik hoop dat mensen samen met mij willen leren hoe hun stotteren werkt, waarom het soms meer en soms minder aanwezig is en wat het voor hen gemakkelijker kan maken. Naast dat we dan allebei meer leren over stotteren, leer ik op die manier ook elke dag hoe ik een betere stottertherapeut kan zijn en hoe ik een behandeling zo goed mogelijk aan laat sluiten. Feedback is dus altijd welkom.
Ik ben aanwezig op dinsdag en donderdag op onze locatie in Groningen.

Benieuwd naar mijn collega’s bij Stottercentrum Noord? Klik hier voor Amaia, Melissa, Irene en Nicole